Verbonden Lectoraten

Lectoren verbonden aan het platform

Sarah Detaille

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Sarah Detaille is associate Lector Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Haar focus ligt op het ontwikkelen van een stevige aansluiting van het regionale (economisch) beroepsonderwijs en arbeidsmarkt. Daarbij wil zij een structurele bijdrage leveren aan het kennis- en competentieniveau van het Human Capital op de Gelderse arbeidsmarkt. Het centrale thema waar zij zich mee bezig houdt is het werk van de toekomst en de toekomst van werk.

Ton Satink

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Ton Satink is onderzoeker bij het Lectoraat Neurorevalidatie van de HAN. Hij is in juli 2016 aan de Radboud Universiteit Nijmegen gepromoveerd op zijn onderzoek 'What about self-management post-stroke? Challenges for stroke survivors, spouses and professionals'. Doel van zijn promotieonderzoek was inzicht krijgen in de complexiteit en het proces van zelfmanagement na een beroerte. Hierbij zijn we op zoek naar zowel het cliënt perspectief, het perspectief van de partner van de cliënt, als ook de mening van professionals op het zelfmanagement na een beroerte, en manieren om dit te ondersteunen.

Bienke Janssen

Fontys Hogeschool

Bienke is verbonden aan het Lectoraat professionele werkplaatsen van Fontys. Dit lectoraat houdt zich bezig met het onderzoek naar het samen werken, leren en innoveren over de traditionele grenzen van onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk in het sociale domein heen. Binnen het lectoraat houdt Bienke zich bezig met de vraag hoe we in professionele werkplaatsen een gelijkwaardige samenwerking met burgers kunnen ontwikkelen en realiseren. Het behouden danwel versterken van de eigen regie van alle betrokkenen vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast is Bienke docent bij de opleiding Toegepaste Gerontologie.

Marie Louise Luttik

Hanzehogeschool Groningen

Marie Louise Luttik is werkzaam als Lector Familiezorg aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als lector Familiezorg kijkt zij vanuit een systemisch perspectief naar zorgsituaties en ook naar zelfmanagement. Maatschappelijk gezien wordt een steeds groter beroep gedaan op mantelzorg of familiezorg. Vanuit haar leeropdracht wordt vanuit het lectoraat gewerkt aan interventies en strategieën om families, die te maken krijgen met intensieve en/of langdurige (mantel)zorg, gezamenlijk te ondersteunen in zelfredzaamheid maar vooral ook in samenredzaamheid. Hoe zorgen we ervoor dat families die intensief en langdurig moeten ‘mantelzorgen', het zo lang mogelijk vol kunnen houden?

Kim Verhaegh

Hogeschool Leiden

Kim is verpleegkundige en studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2019 promoveerde zij op het proefschrift Sailing home: a better journey for patients through transitions of care. Sinds 2020 is zij lector Verpleegkundig Leiderschap bij Hogeschool Leiden en Alrijne Zorggroep. Haar onderzoek richt zich op de vraag hoe de verpleegkundige beroepsgroep zich kan professionaliseren en zo meer autonomie en zeggenschap krijgt. Daarnaast stimuleert en ondersteunt zij zorginnovaties waarin verpleegkundigen de regie nemen.

Anneloes van Staa

Hogeschool Rotterdam

Anneloes van Staa is lector Transities in Zorg bij Hogeschool Rotterdam. Transities in ziekte en zorg zijn overgangsperiodes die het leven tijdelijk ontwrichten en om aanpassing vragen. Door overgangen tussen zorgniveaus zo vloeiend mogelijk te maken, met afgestemde, multidisciplinaire zorg die beter aansluit op wensen en behoeften, wordt aanpassing van mensen met chronische aandoeningen en hun naasten eenvoudiger en hun kwaliteit van leven beter.

Hanneke Torij

Hogeschool Rotterdam

Hanneke Torij is lector Verloskunde en Geboortezorg. Zij is grondlegger van het Kennis- en Onderzoekscenntrum van de Verloskunde Academie Rotterdam. De twee belangrijkste opdrachten voor Hanneke Torij zijn het verankeren van een kennisinfrastructuur voor geboortezorg in de regio Zuidwest Nederland en het verder uitwerken van het onderzoeksprogramma ter verbetering van de geboortezorg. Verbetering van ketenzorg, specifiek kijkend naar achterstandsproblematiek en naar ontwikkeling van beroepen in de geboortezorg staan hierbij centraal. In vergelijking met andere delen van Nederland komen babysterfte en andere ongunstige uitkomsten als vroeggeboorte en een te laag geboortegewicht in Rotterdam vaker voor. Onderzoek naar kwetsbare zwangerschappen, gericht op betere zorg, is dan ook een belangrijke speerpunt.

Anita Cremers

Hogeschool Utrecht

Anita Cremers is als lector verbonden aan het Lectoraat Co-Design Ze heeft gewerkt aan een groot aantal RAAK projecten, vooral binnen het domein van de zorg. De nadruk in deze projecten ligt op het middels co-design ontwerpen van technologie ter ondersteuning van zelfredzaamheid van kwetsbare doelgroepen met vaak beperkte gezondheidsvaardigheden, zoals bijvoorbeeld ouderen of immigranten. De uitdaging is om technologie zodanig te ontwerpen dat gebruikers een optimale gebruikservaring hebben.

Kitty Jurrius

Hogeschool Windesheim

Kitty Jurrius is Lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg van Windesheim Flevoland. Zij heeft in de afgelopen jaren veel (cliënten)onderzoek gedaan op het gebied van participatie en zorg. Zij is ook verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij lesgeeft in Childrens Rights en een aantal scripties begeleidt bij forensische orthopedagogiek. Windesheim Flevoland en InteraktContour werken samen in een onderzoek naar de zorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel na de ziekenhuisopname en revalidatieperiode. Jurrius kijkt naar hersenletsel vanuit een klantenperspectief en hoopt met dit onderzoek ook de ideeën die er in de maatschappij leven over mensen met hersenletsel te beïnvloeden.

Platform Zelfmanagement