Projecten. Mooie voorbeelden van praktijkgericht onderzoek van de deelnemende lectoraten.

Autonomie in Samenspraak

Fontys Hogeschool

Autonomie in samenspraak: een actie(f) interprofessioneel leertraject gericht op het ondersteunen van autonomie van cliënten in de verpleeghuiszorg.

Minor Verpleegkundig Leiderschap

Hogeschool Leiden

De minor Verpleegkundig Leiderschap is een mooi voorbeeld van hoe een lectoraat de verbinding met het onderwijs heeft gelegd.

Mama’s Garden

Hogeschool Rotterdam

Mama’s Garden is een community van moeders, studenten en partners in onderwijs, zorg en welzijn. Samen organiseren ze informele bijeenkomsten voor (aanstaande) moeders en jonge kinderen om het sociale netwerk en het gevoel van capabel ouderschap te vergroten.

Werkplaats Zelfmanagement XL

Hogeschool Rotterdam en Fontys

In dit project ondersteunen en onderzoeken we de implementatie van zelfmanagementondersteuning in de dagelijkse praktijk. Elke zorgorganisatie levert twee verbeterteams die elk 18 maanden werken met door henzelf gekozen interventies om zelfmanagement van hun cliënten te versterken.

LARS: Digitale keuzehulp lage rugpijn support

Hogeschool Rotterdam en Utrecht

Binnen LARS wordt een eHealth tool ontwikkeld die het samen beslissen over een behandeling bij mensen met chronische lage rugklachten vergemakkelijk.

Oefenverlof met een student

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Het Oefenverlof betekent allereerst dat mensen na een beroerte niet alleen naar huis hoeven maar begeleid worden door studenten.

Werkplaats sociaal domein Flevoland

Hogeschool Windesheim

Het doel is om steeds weer vanuit het perspectief van de klant te kijken of de zorg- en welzijnsprocessen goed georganiseerd worden.

Inclusief samenwerken rond mensen met een verstandelijke beperking

Hogeschool Utrecht

Het project beoogt de communicatie en samenwerking tussen naasten, cliënten met een verstandelijke beperking en hun ondersteuners te verbeteren.

Samenredzaamheid voor families die te maken krijgen met dementie: een familiebenadering

Hanzehogeschool Groningen

De diagnose dementie krijg je niet alleen als patiënt, die krijg je als familie. En dat is niet alleen omdat er praktisch dingen georganiseerd en gedaan moeten worden maar vooral ook omdat dit soort situaties samengaan met allerlei gevoelens en emoties. De vraag is dan hoe gaat iedereen persoonlijk om met deze emoties?

Platform Zelfmanagement